Jacques van Bragt - Banketbakkerij
Patisserie Chocolaterie Webshop Workshops Nieuws Over ons Contact Vacatures/Stage

Chocolade

Het nuttigen van chocolade bezorgt een gelukkig gevoel. Daar weten we bij Chocolaterie Jacques van Bragt natuurlijk alles van. Alleen al de geur bezorgt ons zelf een vrolijk gevoel tijdens ons werk. We proberen allerlei combinaties uit qua smaak en textuur om tot de lekkerste resultaten te komen. Soms laten we ons inspireren door een chefkok met een bepaald verzoek. En chocolade is nog gezond ook, zo blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en MilieuhygiŽne (RIVM).

De stof fenylethylamine, die van nature in chocolade aanwezig is, stimuleert de hersenen namelijk op positieve wijze en bevordert gevoelens van aantrekking, euforie en verliefdheid. De moeite waard om onze breekchocolade, nougat blaadjes of Geldropse moppen met koekkruimels te komen proeven! Tůch een schuldgevoel bij het uitzoeken van een van onze chocolade lekkernijen? Kies dan voor de chocolade met het hoogste percentage cacao, want daarin zit relatief weinig suiker.